top of page
Børn på naturlig vej, omslag-1.jpg

Bekæmp virus

 

Virus består af et genom af DNA og RNA samt et antal enzymer, der er indlejret i en proteinkappe. Virus kan ikke formere sig alene, men overtager i stedet en værtscelle (dvs. snylter) og underkaster værtscellens molekylære maskineri for at fremstille kopier af sig selv og således producere den næste generation af vira.

 

Viruspartiklen fungerer altså som en parasit, da den kræver en celle for at kunne kopiere sine gener. Derfor bliver virus typisk ikke betragtet som en levende organisme, da den ikke kan formere sig eller lave stofskifte selv, men har brug for en værtscelle. Da viruset ikke har et stofskifte, er det ofte svært at bekæmpe virussygdomme medicinsk.

 

Virussygdomme som influenza har vi kendt gennem mange år specielt om vinteren og når mange er syge kaldes det en epedemi. Hvis sygdommen rammer globalt er det en pandemi.

 

Ligesom influenza er forårsaget af en virus gælder det samme med kyssesyge (epstein bar), cytomegalovirus og herpes virus som der findes 7 forskellige typer af. Karakteristisk for alle disse sygdomsforløb er at mennesker ofte bliver rigtig syge og at det kan være langsommeligt at komme ovenpå igen.

 

Influenza kan give hoste, ledsmerter og træthed. Kyssesyge rammer halsen, lymfesystemet og leveren og kræver megen ro og hvile. Herpes kan give langvarige udbrud på læber og inde i munden og hele kroppen kan føles syg på trods af det lokale udbrud.

 

En fælles strategi mod virus er at styrke sit immunsystem gennem den daglige sunde kost, motion, god nattesøvn, kosttilskud og homøopatisk medicin.

 

Forskellige kosttilskud kan målrettes kroppens forsvar mod virusangreb. 

Det drejer sig om

– hyldebær­saft (u. sukker) eller som et kosttilskud af hyldebæreleksir. 

olivenbladsekstrakt er effektivt mod virus, bakterier og svampe. 

kolloidsølv i flydende form angriber virus.

 

Desuden at fylde kroppen med store mængder C-vitamin både gennem kosten (havtornsaft) og kosttilskud. C-vitamin er vandopløseligt og kroppen skiller sig let af med et evt. overskud og de fleste kan indtage helt op til 20 g uden problemer.

 

Zink er vigtigt for immunforsvaret mod virus. Kan fint indtages sammen med selen som er en stærk antioxidant.

 

D-vitamin er også en vigtig immunbooster i forhold til virus og har lægeligt været omtalt i forbindelse med covid 19.

 

I tarmen producerer vi mælkesyrebakterier og nyere forskning siger at 70% af vores immunforsvar opbygges her. Så derfor at det yderst vigtigt at sørge for at tarmsystemet bliver næret på den rigtige måde.

 

Brug antivirale urter til at øge immunsystemet og bekæmpe virus, f.eks calendula, ingefær, echenacea, hvidløg, oregano, timian, og lakridsrod, 

 

Homøopatisk medicin kan styrke kroppen eget forsvar mod virus og er derfor en enkel måde at beskytte sig selv på.

bottom of page