top of page
kolesterol helle.jpg

Kolesterol

Kolesterol er et livsvigtigt fedstof, som blandt andet er vigtigt for hjernen og for dannelsen af kønshormoner i kroppen. Det er livsfarligt at have enten et for lavt – eller for højt kolesteroltal, Det gælder for både HDL-kolesterol som er det gode kolesterol og også det såkaldt ”dårlige” eller ”lede” LDL-kolesterol.

 

Det er en myte, at højt kolesterol altid er årsag til hjertesygdom, men for den gruppe af mennesker der arveligt har et højt kolesteroltal i blodet eller har haft blodpropper må man lave ændringer i sin livsstil. 

 

Forhøjet kolesteroltal kan også være tegn på en uhensigtmæssig livsførelse.

Hjerte/kar sygdomme udvikles ofte af tobaksrygning, forkert ernæring, overvægt og mangel på motion samt inflammation på grund af for mange omega-6 fedtsyrer i blodet i forhold til omega-3 fedtsyrer og for højt homocysteintal. Forholdet mellem omega-3 og omega-6 skal være 1:4 men er helt op til 1:20 hos mange mennesker. Det er margarinen og planteolierne af omega-6 type der er problemet, sammen med transfedtsyrer som stammer fra de samme kilder og opvarmning og harskning af fedtstoffer.

 

De kolesterolnedsættende lægemidler ved navn statiner nedsætter dannelsen af det meget vigtige co-enzym Q10 i kroppen, samtidig øger det risikoen for hjertesvigt, cancer, svækker cellernes kraftværker (mitochondrierne), svækker hukommelsen, immunsystemet og kan medføre allergisk muskelbetændelse. Blot for at nævne nogen af bivirkningerne.

Det er muligt at ændre et højt kolesteroltal gennem livsstilsforandringer bl.a. en ændring af kosten, kosttilskud, motion og homøopatisk behandling.

 

Hvis du gerne vil undgå medicin og fremme din sundhed kontakt:

bottom of page