Vi har travlt
Aftensmaden er det måltid på dagen, hvor de fleste mennesker samles for at indtage maden sammen og udveksle dagens småhistorier, glæder og genvordigheder. For mange familier er dette måske dagens eneste samlingspunkt i en travl hverdag. Aftensmåltidet har historisk set altid været et samlingspunkt. Det er en stund, hvor vi ernærer os selv både fysisk og psykisk i en social sammenhæng.
I en verden med et højt tempo bliver det stadig sværere og sværere at prioritere denne stund og lægge noget energi i den, og i stedet kommer fastfoodløsningen på tallerkenen i mange hjem.
Nem og sund aftensmad
Lette Livretter er en kogebog med forslag til aftensmåltider i 4 uger. Den skal gøre det nemmere for dig og familien at få lækker, let og sund mad tilberedt af gode nærende råvarer på en overskuelig måde.
Opskrifterne er beregnet til 4 personer. Bogen indeholder opskrifter til 28 komplette vegetariske måltider og et diagram, som viser energifordelingen (næringsindholdet) i hvert måltid samt en indkøbsliste for hver uge. Til de, som ønsker at spise glutenfri, er der i alle opskrifter, hvor det er relevant, angivet et glutenfrit alternativ. Der er ikke anvendt komælk i opskrifterne.
De skal være nemt at træffe sunde valg
Med lette livretter mener jeg, at det skal kunne gøres let, enkelt og hurtigt at tage det sunde valg i en travl hverdag. Opskrifterne er relativt ukomplicerede, og der skal ikke bruges en lang række forskellige ingredienser, som skal skaffes fra øst og vest. Opskrifterne er indbyrdes forbundet således, at de rent praktisk gør madlavningen nemmere - det kan f.eks. være, at de linser, der koges til aftensmåltidet den ene dag, også bruges til salaten dagen efter.
Indkøbslister til 4 uger
Der er lavet en indkøbsliste for hver uge, som gør det nemt og overskueligt at handle ind. Da jeg fortrinsvis anvender fødevarer, som kan holde sig en tid, vil ét ugentligt indkøb for det meste være nok. Det skulle være muligt, at finde alle ingredienserne i en lokal helsekost eller i et supermarked med mange økovarer. Desuden kan man spare en del penge ved kun at købe stort ind en gang om ugen, i stedet for flere gange. Så risikerer man ikke så ofte, at der ryger lidt ekstra ned i indkøbskurven.
Let og god næring
Med let mener jeg også, at man med god samvittighed kan spise sig mæt, vel vidende at ens næringsbehov er tilfredsstillet af sunde råvarer, og ikke af den slags kalorietunge madvarer, som sætter sig på sidebenene.
Med livretter mener jeg, at mad skal være velsmagende. Jeg bruger gode råvarer og krydrer retterne, så de er appetitlige og stimulerer vore sanser. Nogle opskrifter vil måske være nye for dig, mens andre er en ny sund variation af en kendt ret.
Det er af enorm betydning, at den kost vi indtager, er sammensat, så vi får det optimale udbytte af at spise maden. Vi skal hver dag, og helst til hvert måltid, indtage en rimelig fordeling mellem kulhydrat, protein og fedt fra varierede kilder. I opskrifterne har jeg tilstræbt en korrekt fordeling i hvert enkelt måltid. Dog kan denne fordeling afvejes med dagens øvrige måltider, da det er det samlede billede, som tæller.
Bogen kan købes direkte hos mig.
Pris kr: 99,-
Tilbud: Alle 8 bøger: kr 650,- (Spar kr 142,-)