Opskrifter
Saltede mandler
500 g mandler
1 1/2 l kogende vand
5 spsk groft salt
Vandet koges og hældes over mandlerne. Salt tilsættes og røres rundt til saltet er opløst.
Lad mandlerne trække 15 minutter og si vandet fra. Rist mandlerne på en bageplade i ovnen ved 200 grader ca. 20 minutter. Mandlerne skal være helt sprøde men ikke brændte, så vend dem rundt et par gange.
Grønkålsfrikadeller
500 g mandler
300 g grønkål
250 g boghvede- eller quinoaflager
1 dl kokosmælk
1 tsk himalayasalt
1 tsk spidskommen
1 spsk tamari
Evt. et æg
Kokosolie til stegning
Blend grønkål og flagerne i en foodprocesser, tilsæt krydderier, kokosmælk og evt æg. Når dejen har en god struktur (ikke for fast eller for flydende), formes de med en kniv
til flade runde deller og steges på panden i kokosolie, så de både har skorpe og er møre.
Fennikelsalat
1 fennikel
1 æble
1 granatæble
1 citron eller grape
himalayasalt
1 tsk honning
Snit fennikel og æble meget fint. Pil kernerne løs fra granatæblet og bland dem i salaten. Citronsaft, salt og honning røres i. Salaten må gerne trække nogle timer inden serveringen.
Prøv denne super enkle, utrolig lækre og sunde dessert. Den kan laves på få minutter plus bagetid i ovnen.
Æbler med marcipan
1 æble pr person
20 g marcipan pr æble
kanel
hasselnødder
72% chokolade
fløde, kokosmælk, soya- eller risfløde,
Æblerne halveres, stilk og kernehus fjernes. Marcipanen kommes i fordybningen fra kernehuset, drysses med kanel, pyntes med hakket chokolade og nødder.. Æblerne bages i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter eller til æblet er mørt.
Serveres med flødeskum, ris- eller soyafløde eller kokosmælk.