Opskrifter

Saltede mandler

 

500 g mandler

1 1/2 l kogende vand

5 spsk groft salt

 

Vandet koges og hældes over mandlerne. Salt tilsættes og røres rundt til saltet er opløst. 

Lad mandlerne trække 15 minutter og si vandet fra. Rist mandlerne på en bageplade i ovnen ved 200 grader ca. 20 minutter. Mandlerne skal være helt sprøde men ikke brændte, så vend dem rundt et par gange.

Grønkålsfrikadeller

 

500 g mandler

300 g grønkål

250 g boghvede- eller quinoaflager

1 dl kokosmælk

1 tsk himalayasalt

1 tsk spidskommen

1 spsk tamari

Evt. et æg

Kokosolie til stegning

 

Blend grønkål og flagerne i en foodprocesser, tilsæt krydderier, kokosmælk og evt æg. Når dejen har en god struktur (ikke for fast eller for flydende), formes de med en kniv

til flade runde deller og steges på panden i kokosolie, så de både har skorpe og er møre. 

Fennikelsalat

 

1 fennikel

1 æble

1 granatæble

1 citron eller grape

himalayasalt

1 tsk honning

 

Snit fennikel og æble meget fint. Pil kernerne løs fra granatæblet og bland dem i salaten. Citronsaft, salt og honning røres i. Salaten må gerne trække nogle timer inden serveringen.

Prøv denne super enkle, utrolig lækre og sunde dessert. Den kan laves på få minutter plus bagetid i ovnen.

 

Æbler med marcipan

 

1 æble pr person
20 g marcipan pr æble
kanel
hasselnødder
72% chokolade
fløde, kokosmælk, soya- eller risfløde,

Æblerne halveres, stilk og kernehus fjernes. Marcipanen kommes i fordybningen fra kernehuset, drysses med kanel, pyntes med hakket chokolade og nødder.. Æblerne bages i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter eller til æblet er mørt.
Serveres med flødeskum, ris- eller soyafløde eller kokosmælk.

  • Helle Kofoed på Facebook

Nygade 39 B

8600 Silkeborg, Jylland

Tlf. 86 80 68 84

Kontakt mig her